SEO Doctor - Plugin Firefox pentru optimizare rapida

2010-04-04

In sfarsit un plugin FireFox care merita mentionat si impartasit lumii: SEO Doctor, dezvoltat de Vladimir Prelovac. Imediat dupa ce il instalati puteti vedea imediat o multime de probleme aparute in procesul de optimizare, de la tagurile H1, H2 si linkurile catre alte pagini (inclusiv cele "nofollow") pana la procentul cursului Page Rank si analize SEO preluate de pe siteuri de specialitate.

O scurta descriere a facilitatilor oferite de aceasta aplicatie:
Scorul SEO reprezinta analiza de optimizare a paginii vizualizate. Scorul maxim al acesteia este de 100%, steagul verde indicand ca pagina are un continut optimizat foarte bine. Steagul galben ne atentioneaza asupra existentei unor probleme in procesul de optimizare, iar cel rosu iti arata ca diferite elemente SEO pot fi imbunatatite.
Cursul pentru Page Rank - arata cat de mult din Page Rank este pastrat in interiorul site-ului. 100% inseamna ca pastrezi intreg Page Rankul pentru site-ul respectiv, 0% inseamna ca toate linkurile din interiorul paginii sunt directionate catre alte site-uri.
Linkurile arata numarul linkurilor externe / numarul de linkuri de pe pagina.
Linkurile "nofollow" prin activarea acestei facilitati linkurile cu atribut rel="nofollow", care nu afecteaza PageRank-ul paginii, sunt marcate iar utilizatorul le poate poate vedea si mai apoi modifica in codul html, fara a fi nevoie de verificarea surselor.

SEO doctor

Sursa: http://www.prelovac.com/vladimir/browser-addons/seo-doctor