Adauga imagini in sitemap Google

2010-04-09

Pentru a beneficia si mai mult de avantajul aducerii traficului pe site-ul tau din cautarile de imagini, acest articol te va ajuta sa folosesti o noua facilitate a motorului Google.

sitemap imagini google

Sitemap-urile (hartile siteului) sunt o resursa nepretuita pentru motoarele de cautare. Cu ajutorul lor putem marca continutul important al unui site si putem da voie crawlerelor sa il descopere rapid. Imaginile reprezinta un element important in multe site-uri iar motoarele de cautare pot sa beneficieze din acest lucru daca stiu ce imagini consideri ca sunt importante.
Lucrul acesta este adevarat mai ales in cazurile particulare in care imaginile sunt accesibile doar prin intermediul formularelor JavaScript sau pentru siteurile care contin multe imagini, dar doar putine dintre ele sunt relevante pentru respectivele pagini.

De acum poti poti folosi o extensie a Sitemap-urilor pentru a instiinta Google despre astfel de informatii. Pentru fiecare URL inscris in Sitemap, poti adauga informatii suplimentare despre imaginile importante care se gasesc pe acea pagina. Nu este necesar sa creezi un nou sitemap, poti adauga informatia despre imagini in Sitemap-ul pe care il folosesti deja. Eu recomand folosirea unui alt fisier care sa contina informatiile pentru imagini separat, deoarece in cazul sitemap-urilor mari este mai usor de gestionat informatia. In plus daca folosesti un sitemap generator care inca nu are inclusa o functie de indexare a imaginilor, fiind nevoit sa faci adaugarea informatiilor legate de imagini manual prin concatenare, este posibil ca la un nou update al acestui sitemap, din neatentie, sa le pierzi.

Adaugarea imaginilor in harta siteului se face usor. Va puteti inspira din modelul de mai jos:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
   <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
   xmlns:image="http://www.google.com/schemas/sitemap-image/1.1">

   <url>
     <loc>http://www.laurentiuserban.ro/</loc>
     <image:image>
       <image:loc>http://www.laurentiuserban.ro/imagini/site/seo_site.jpg</image:loc>
     </image:image>
   </url>
  </urlset>


Asa ca fa-ti timp sa iti creezi un sitemap complet, care sa contina informatii despre imaginile din siteul tau!

Sursa: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/04/adding-images-to-your-sitemaps.html